Training Senioren

Algemeen

Training is zeker voor nieuwe leden die nog niet eerder hebben getennist een prima gelegenheid om de eerste beginselen van de tennissport snel onder de knie te krijgen. En om ook snel andere seniorleden te leren kennen binnen de club.

De seniorleden worden voor de training ingedeeld op basis van de speelsterkte zoals voor dat jaar (door de KNLTB) vastgesteld is.

Tijdens schoolvakanties en op feestdagen worden er (op een uitzondering na) geen training gegeven. De trainingsvoorwaarden kun je hier raadplegen.

Ga direct naar de aanmelding voor de training. (besloten gedeelte. inloggen vereist)

lessen en trainers

De trainingen staan onder leiding van Peter van Andel en Aldrik Le Can. Peter is al jaren verbonden aan Tennisvereniging Malden en beiden zijn gecertificeerd om training te geven aan jong (vanaf 4 jaar) en oud.

Er zijn twee trainingsronden. Een zomertraining en een wintertraining.

zomertraining

De zomertraining vangt aan eind maart/begin april en loopt door tot ongeveer medio oktober. In de meivakantie (van twee weken) wordt er één week wel getraind en één week niet! Vanaf ongeveer begin juli tot en met eind augustus is er een zomerstop (zomervakantie). En ook in de herfstvakantie wordt er in beginsel niet getraind. De zomercyclus bestaat uit 20 lessen. De zomertraining wordt buiten gegeven op ons eigen tennispark (banen 7/8 of bij drukte de banen 5-8).

De trainingstarieven vind je hier.

wintertraining

De wintertraining begint ongeveer medio november en de lessen lopen door tot ongeveer medio maart. Tijdens de kerstvakantie zijn er geen lessen. De wintercyclus bestaat uit 16 lessen. Voor de wintertraining is er (veelal) de keuze om óf binnen óf buiten te trainen. De buitentrainingen hebben plaats op ons eigen tennispark (banen 7-8). De binnentrainingen worden gegeven in Sportcenter Lierdal (in Molenhoek).

De trainingstarieven vind je hier. Let op: voor de binnentraining geldt een toeslag (vanwege de externe huur van indoorbanen).

trainingsmomenten

De trainingen vinden in de avonduren plaats (vanaf ongeveer 19:00 - 22:00 uur). Bij voldoende animo kan er ook op zaterdagochtend les worden gegeven (vanaf 9:00 - 12:00 uur).

Bij aanmelding voor de training kan een voorkeur voor dag en tijdstip worden opgegeven. De trainers maken de indeling van de trainingsgroepen. Met de voorkeuren van leden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden, maar het zal niet altijd mogelijk zijn om aan alle wensen tegemoet te komen.

Aanmelden

Aanmelden voor de training staat alleen op voor leden van Tennisvereniging Malden. Je kunt je aanmelden door (nadat je bent ingelogd) het digitale aanmeldformulier in te vullen. Dat formulier is beschikbaar zolang de aanmelding open staat.

Bij het indelen van alle cursisten wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met de op het formulier aangegeven wensen. De indeling van de trainingsgroepen wordt ongeveer twee weken voor het ingaan van de training bekendgemaakt. De indeling van de zomertraining en wintertraining kan je (na login) inzien.

Meer informatie

Voor meer informatie over de trainingsmogelijkheden, -voorwaarden en andere algemene vragen kan contact worden opgenomen met de trainingsbegeleidingscommissie. De trainers maken de indeling van de trainingsgroepen. Indien daar vragen over zijn kan een e-mail naar de trainers worden verzonden.