Laddercompetitie

Een laddercompetitie is een interne competitie waarbij deelnemende leden elkaar kunnen uitnodigen voor het spelen van een wedstrijd met als doel hoger op 'de ladder' te komen. Degene die aan het einde van de competitie bovenaan staat, is de winnaar.

Ondanks enkele vaste spelregels zijn de laddercompetities laagdrempelig en vrijblijvend maar toch competatief. Je bepaalt zelf hoe vaak je speelt. Deelname is gratis en stoppen kan op ieder willekeurig moment, bijvoorbeeld als gevolg van een blessure of om een andere reden. 

De organsiatie van de laddercompetities is in handen van de seniorencommissie/ballenbende. Bij vragen kan je hen een e-mail sturen.


Soorten laddercompetities en deelname

Deelnemen aan een laddercompetitie is heel eenvoudig. Dit kan via de website of via de Clubapp. Hieronder staat beknopt uitgelegd hoe dat moet. De meer uitgebreide handleiding staat hier op de pagina bij de documenten voor leden (besloten gedeelte).

Website:
Ga naar "Mijn club" (jouw persoonlijke pagina bij de vereniging) en log in.
Klik vervolgens op het tabblad 'Laddercompetities'.
Links staan de (voor jou) beschikbare laddercompetities. Klik op de competitie waaraan je wilt deelnemen en klik op 'inschrijven'. De competities verschijnt nu aan de rechterzijde onder 'mijn laddercompetities'. Klik op de laddercompetitie waarin je een wedstrijd wilt spelen/iemand wilt uitdagen of waarvan je andere informatie wilt zien. 

Clubapp:
Open de Clubapp (en zorg dat je ingelogt bent).
Klik onderaan in het menu op 'Spelen'.
Ga bovenin het menu naar tabblad 'Wedstrijden' en klik onder 'mijn club' op 'Ladder'.
Links staan de (voor jou) beschikbare laddercompetities. Klik op de competitie waaraan je wilt deelnemen en klik op 'inschrijven'. De competities verschijnt nu aan de rechterzijde onder 'mijn competities'. Klik op de laddercompetitie waarin je een wedstrijd wilt spelen/iemand wilt uitdagen of waarvan je andere informatie wilt zien.   

Spelen oftewel ladderen

Nadat je bent ingeschreven kun je andere deelnemers uitnodigen voor een wedstrijd. De regels van de laddercompetitie bepaalt welke leden je wel/niet kunt uitnodigen. In de competitiebeschrijving staat vermeld hoeveel treden (op de ladder) boven of onder jou je andere kunt uitnodigen.

Je stuurt vervolgens iemand een bericht (door deze in de specifieke laddercompetitie uit te dagen) en daarin doe je een voorstel voor een bepaald speelmoment. De ander kan dat verzoek accepteren, (weigeren, indien toegestaan) of een ander voorstel doen. Let er wel op dat je vaak binnen een bepaalde tijd een verzoek moet hebben geaccepteerd/geweigerd of de wedstrijd moet hebben gespeeld.

Als er uiteindelijk een wedstrijd is gepland, dan zie je dat terug in jouw persoonlijke omgeving (website of clubapp). Vergeet vervolgens niet voor dat moment een baan te reserveren/af te hangen.

Na afloop van de wedstrijd vul je in de clubapp of op de website de score in. De tegenstander krijgt daarvan bericht en dient de score goed te keuren. Zodra de score is bevestigd wordt de ladder direct bijgewerkt.

Problemen/vragen

Eigenlijk verloopt de indeling en opmaak van de wedstrijd volledig automatisch. De leden bepalen zelf onderling hoeveel er wordt gespeeld en dus de onderlinge ranglijst.

Probeer bij vragen of problemen eerst of je er met de handleiding uit kunt komen. Vraag eventueel andere (gevorderde) deelnemers om hulp. 

Mocht een wedstrijd al zijn ingepland maar om wat voor reden dan ook niet door kunnen gaan, dan kun je de organisatie vragen de wedstrijd te verwijderen/te verplaatsen. Ook kan de score verkeerd zijn ingevoerd of kan er iets anders zijn. Bij vragen of behoefte aan ondersteuning kun je een e-mail sturen aan de organisatie. Vermeld duidelijk je naam, de specifiek laddercompetitie en eventuele wedstrijdgegevens zodat de organisatie direct alle benodigde informatie heeft.