Baanreservering

Afhangbord

In de hal van het clubhuis bevindt zich tegen de wand van de bestuurskamer het touchscreen van het baanreserveringssysteem (afhangbord). Via dit scherm kun je, simpel door het aanraken van de verschillende opties, een baan reserveren. Je kunt specifiek kiezen voor een van de acht tennisbanen of je kiest voor de baan die het eerst beschikbaar is. Je hebt wel jouw eigen tennispasje nodig voor het maken van een reservering.

Hier vind je een beknopte handleiding voor gebruik van het afhangbord.

 

Afhangen op afstand (clubapp)

Je kunt ook op afstand (digitaal) afhangen via de clubapp. De instructies daarvoor staan bij de verenigingsdocumenten. Klik hier om de pagina met deze documenten direct te openen.

 

Belangrijk:

Personen waarvoor een reservering is ingevoerd moeten tijdig op het tennispark aanwezig zijn, ondanks een eventuele wachttijd. Ben je niet aanwezig dan kan verzocht worden om de betreffende reservering te laten annuleren.

Mocht je al een reservering hebben ingevoerd maar gaat de tennispartij om wat voor reden dan ook niet door, vergeet dan vooral niet om de ingegeven reservering tijdig te annuleren. Een niet-tijdig geannuleerde reservering geldt als boeking. Bovendien wordt op het afhangbord automatisch de baan vrij gegeven voor het spelen door anderen.

Vanwege de Coronamaatregelen geldt daarbij dat afhangen via de Clubapp verplicht is en daarvoor het afhangbord niet gebruikt mag worden.

De verdere voorwaarden die gelden (voor digitaal) afhangen zijn op dit moment - met ingang van 19 november 2020 (als gevolg van Covid-19-maatregelen) - als volgt:

voorwaarde waarde opmerking
     
afhangmethode Clubapp Er moet op afstand worden gereserveerd
wie mag afhangen? alle leden jeugdleden (tot 13 jaar) tot 19:00 uur
speelduur enkelspel 50 minuten  
speelduur dubbelspel (3-4 spelers) 50 minuten Dubbelspel is niet toegestaan!
max. aantal boekingen per dag 1  
max. aantal boekingen per week 3  
aantal introducees per jaar toegestaan 0 Alleen leden mogen op dit moment spelen
aantal dagen vooruit te reserveren 3  
reserveren mogelijk tot 30 minuten uur vóór aanvang  
annuleren reservering mogelijk tot 1 uur vóór aanvang  
dient reservering vóór aanvang op afhangbord (clubhuis) bevestigd te worden? ja tot aanvangsmoment kan reservering worden bevestigd

 

Baanbezetting

Er kan niet alleen op afstand een baan worden gereserveerd (of geannuleerd) maar leden kunnen ook op afstand de baanstatus of baanbezetting inzien.

Website

1: Wil je de baanbezetting inzien dan ga je naar de pagina van de baanbezetting (overzicht afhangbord). Let op: je moet hiervoor ingelogd zijn. Na het inloggen zie je in het menu een extra optie verschijnen (zie afbeelding). Klik daar op "Baanbezetting" om de gedetailleerde baanbezetting te zien.

Clubapp (smartphone)

Open de applicatie op je telefoon en ga onderin het menu naar "spelen" en klik vervolgens op het tabblad "Baan reserveren". Je ziet dan een overzicht van het baan gebruik. Tevens kun je direct een baan reserveren. 

 

Conditie tennisbanen

Er zijn omstandigheden/condities waaronder er geen gebruik mag worden gemaakt van de tennisbanen, niet alleen ter voorkoming van schade aan die banen maar ook ter voorkoming van persoonlijk letsel. Dit speelt vooral in de wintermaanden wanneer er sprake is van vorst. Maar ook bij overvloedige regen kunnen de banen tijdelijk niet beschikbaar zijn. Let ook bij (naderend) onweer goed op. Verlaat de baan tijdig en schuil eventueel in het clubhuis.

In beginsel kan het reserveren of het kunnen afhangen van een baan vanwege het weer tijdelijk geblokkeerd zijn. Op de website zal zo adequaat mogelijk informatie over de conditie van de banen en de bespeelbaarheid wordt weergegeven. Controleer bij twijfel altijd de website of app.

Er kan/mág niet worden getennist als:

  • er zich een laag sneeuw op de banen bevindt; probeer nooit verse sneeuw van de baan te verwijderen. De kans op schade aan de baan is dan zeer groot.
  • sprake is van een bevroren onderlaag (van sneeuw).
  • het enkele nachten achtereen matig tot streng heeft gevroren en het dooit overdag niet of nauwelijks. De lava-onderlaag, direct onder het gras, zal bevroren zijn. Bij snelle dooi zal het lijken of de baan er perfect bij ligt, maar tennissen met die conditie veroorzaakt zeker oneffenheden in en schade aan het kunstgras oppervlak.
  • de bovenlaag van de baan er wit uitziet zal dit duiden op bevroren mist of rijp. De verraderlijke gladheid van het oppervlak geeft ernstige risico’s als er tóch op getennist wordt.
  • er grote hoeveelheden water op de baan staan. Dit kan duiden op een bevroren ondergrond of gewoon op een overvolle drainage (kort na een hoosbui).

Ben je niet zeker van de situatie, kijk dan bij de nieuwsinformatie op de website.