Jeugd

Algemeen

Leden tot en met 17 jaar worden als jeugdleden (junioren) aangemerkt. Je wordt (vanaf 6 jaar en ouder) automatisch lid van de KNLTB (bondslid) als je lid wordt van onze vereniging. Maar er kan vanaf 4 jaar al als aspirant-lid al training worden gevolgd.

Competitie

Het lidmaatschap van onze vereniging/KNLTB staat los van een deelname aan een tenniscompetitie en/of toernooien (alleen voor bondsleden). Deelname daaraan is niet verplicht maar natuurlijk wel heel erg leuk en leerzaam. Houd er rekening mee dat er voor een dergelijke deelname naast de contributie voor het lidmaatschap nog een beperkte, aanvullende vergoeding verschuldigd is indien je geen Tennis Alles-in-één-pakket hebt. Klik hier om meer te weten over Tennis Alles-in-één.

Training

Hetzelfde geldt voor het verkrijgen van tennistraining. Lid zijn betekent niet dat je automatisch tennisles krijgt. Dat is uiteraard wel een goede manier om het tennis(spel) te leren en andere leden te leren kennen. Het wordt dan ook zeker aangeraden. Je kunt hier meer informatie vinden voor het volgen van tennistraining of om je daarvoor aan te melden. De kosten voor de tennistraining staan vermeld bij de tarieven. Indien je kiest voor een Tennis Alles-in-één-pakket dan is training inbegrepen. Klik hier voor meer informatie over Tennis-Alles-in-één.

Hieronder volgt een toelichting op het jeugdtennis.

 

Jeugdtennis

NB: Met ingang van 1 januari 2020 heeft de KNLTB enkele wijzigingen in het jeugdtennis doorgevoerd. Klik hier voor de volledige informatie.

Bij Tennisvereniging Malden is het al vanaf 4 jaar mogelijk om (spelenderwijs) kennis te maken met de tennissport. Door de KNLTB is daarvoor het zogenoemde 'Tenniskids (blauw)' programma in het leven geroepen dat onderdeel uitmaakt van het volledige jeugdtennisprogramma.

Tenniskids

In vier categorieen (van 4 tot ongeveer 12 jaar, gebaseerd op leeftijd en met kleuren aangeduid, te weten blauw, rood, oranje en groen) worden deze jeugdleden - ook wel aangeduid als 'tenniskids' - het tennisspel bijgebracht door middel van training en eventueel competitie/toernooien. Met eigen competities en speciale toernooitjes leren kinderen niet alleen hun tennisvaardigheden verder te ontwikkelen maar komen zij ook in aanraking met het spelelement.

Junioren

Vanaf 11 jaar (tot en met 17 jaar) worden de verschillen met het seniorentennis verkleind en spreken we over 'junioren'. Ook voor deze categorie (junioren, geel) bestaan eigen competities en worden er specifieke jeugdtoornooien georganiseerd. Verder kunnen jeugdleden dan ook deelnemen aan open toernooien (indien opgesteld voor jeugdleden) om zo zelf te bepalen waar en wanneer zij hun vaardigheden willen verbeteren.

 

Overzicht leeftijden jeugdtennis

Onderstaande leeftijdsindeling geldt voor zowel competitie als toernooien en gedurende het hele jaar. De leeftijd van het jeugdlid waar uitgegaan van moet worden is de leeftijd op 31 december van 2021.

Competitie 

In de Tenniskids competities (Rode, Oranje en Groene competities) mogen spelers meedoen die maximaal 1 jaar jonger of ouder zijn dan de vastgestelde leeftijdscategorie. Voor de Junioren competitie geldt dat er per speeldag één speler mag meedoen die maximaal 1 jaar jonger is dan de minimumleeftijd en één speler die 1 jaar ouder is dan de maximumleeftijd.

 

Omgangsregels Tennisvereniging Malden
 

Uiteraard staat bewegen, plezier en sportiviteit voorop. Om iedereen een plezierige tenniservaring te geven hebben wij de omgangs- en spelregels hier samengevat.

Klik hieronder voor meer informatie per categorie:

Aanmelden/inschrijven

Ben je geïnteresseerd en wil jij je aanmelden als (jeugd)lid? Dat kan door het digitale aanmeldformulier op deze website volledig in te vullen en te verzenden. Je kunt daarbij direct aangegeven of je een Tennis Alles-in-één-pakket wil.

Alleen leden kunnen zich inschrijven voor traininglessen of KNLTB-evenementen (vanaf 6 jaar), zoals competities en/of toernooien. Klik hieronder als je al lid bent en je wilt je:

 

Voor jeugdleden met een Tennis Alles-in-1 pakket geldt dat zij automatisch meedoen aan de training/competitie. De frequentie ervan is afhankelijk van de het pakket wat er gekozen is. Zij kunnen door middel van het formulier wel hun verhindering/wensen doorgeven.

Jeugdcommissie

Voor meer informatie over het jeugdtennis kan contact worden opgenomen met onze jeugdcommissie.

Naast de officiële KNLTB-activiteiten worden door onze jeugdcommissie ook geregeld verenigingsactiviteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een Fun-4-friends-toernooi of de jeugdclubkampioenschappen (JCK).

Voor alle jeugdactiviteiten klik je hier of kijk je op de Clubagenda.