Activiteiten Jeugdleden

Er worden door het jaar heen allerlei activiteiten voor de jeugdleden (Tenniskids en junioren) georganiseerd. Drijvende kracht achter deze activiteiten zijn de jeugdcommissie en de ouders van jeugdleden die de activiteiten ondersteunen (denk aan begeleiding bij competitie en toernooien of het verzorgen van een bardienst). Zonder hen zouden deze activiteiten niet kunnen plaatsvinden. Er is altijd behoefte aan ondersteuning. Wil je ondersteunen? Stuur dan een e-mail naar de jeugdcommissie of neem direct contact op.

Overzicht

Er zijn ieder jaar vaste (terugkerende) activiteiten, maar ook spontane activiteiten. Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten die aan het begin van dit jaar zijn vastgesteld. Raadpleeg ook de clubagenda om te zien of er nog andere activiteiten zijn bijgekomen.

Open Maldens Jeugdtoernooi (OMJ)

Het Open Maldens Jeugdtoernooi is het 'kleine' broertje/zusje van Malden Open. De opzet is hetzelfde. In een toernooiweek kunnen alle jeugdleden (tot en met 17 jaar) van de KNLTB zich meten met hun leeftijdgenoten. Vaak worden enkele wedstrijden in een poule of afvalsysteem gespeeld om te bepalen wie doorgaat naar de finale. In het afsluitende weekend worden de finales gespeeld.

Het toernooi staat open voor iedereen. Je hoeft dus geen lid te zijn van Tennisvereniging Malden, alleen (jeugd)lid van de KNLTB. In de praktijk doen veel jeugdleden van clubs uit de regio mee. Leuk om een keer tegen een vriend of klasgenoot te kunnen spelen die lid is van een andere tennisvereniging.

De inschrijving loopt (indien geopend) via www.toernooi.nl. Zie de Clubagenda of toernooi.nl om te zien wanneer het toernooi plaatsvindt.

 

Jeugdclubkampioenschappen


Wie wil er nu geen clubkampioen worden? Het leukste kampioenschap van Malden, de Jeugd Clubkampioenschappen, is een jaarlijks terugkerend toernooi voor alle jeugdleden, zowel Tenniskids als de junioren (iedereen tot en met 17 jaar).

Het toernooi vindt ieder jaar plaats en duurt een week. Bekijk de jaarkalender om te zien wanneer het toernooi dit jaar plaats heeft.

Alle jeugdleden die tennisles hebben doet automatisch mee. De Jeugdclubkampioenschappen maken deel uit van de tennistraining voor de jeugd en deze toernooiweek is één van de twee wedstrijdweken binnen de training. Er is die week dus geen reguliere training maar er wordt die week (mogelijk) op meerdere tijden (onder begeleiding van de trainers) een (of meerdere) wedstrijd(en) gespeeld. De trainers zullen tijdens het toernooi wedstrijden bekijken en tips geven hoe je het nóg beter kunt doen.

Ook junioren die géén training volgen zijn natuurlijk van harte welkom om mee te doen. Meedoen en veel wedstrijden spelen is bij uitstek de beste training die je je maar kunt wensen. Je wordt ingedeeld op leeftijd en speelsterkte, je kunt enkelen en/of dubbelen. Er wordt afgesloten met een groots finaleweekend.

 

Familieherfsttoernooi

  Eind oktober - rondom Halloween - wordt traditioneel een ouder-kind-toernooi georganiseerd. Een leuke manier om met je zoon/dochter neefje/nichtje of kleinkind sportief bezig te zijn. Want een koppel hoeft niet een ouder en een kind te zijn, maar mag ook een ander familielid zijn, zolang het maar om een volwassene en een kind gaat. Eén van de teamleden moet lid van Tennisvereniging Malden zijn. Dat hoeft dus niet per se het jeugdlid te zijn.

In een middagvullend programma (met hapje en drankje) worden in toernooivorm enkele wedstrijden gespeeld op het niveau van het kind.


 

Overzicht en overige activiteiten

Hieronder staat de volledige jeugdkalender voor 2021.

Houd ook de Clubagenda in de gaten. Er kunnen altijd nog activiteiten bijkomen of wijziging optreden in de data. Soms komen activiteiten bij beperkte animo te vervallen.

 

Vanwege Covid-19 kunnen activiteiten verplaatst of geannuleerd worden.