Over ons

Welkom bij Tennisvereniging Malden.

 

Onze vereniging is opgericht op 19 december 1980 en ingeschreven bij de KNLTB onder nr 15792.

Met ongeveer 425 senioren en 125 junioren is het een bruisende vereniging. Door het jaar heen worden (naast competitie en toernooien) een groot aantal activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Hoogtepunt is het jaarlijkse open toernooi (Malden Open) begin juli dat door de regio altijd goed bezocht wordt. Het tennispark is prachtig gelegen aan de rand van Malden in een bosrijke omgeving. Wij hebben acht kunstgras banen met LED-verlichting waarop (bijna) het hele jaar door getennist kan worden. Het clubhuis (Baan9) is centraal gelegen zodat vanuit alle hoeken het tennisspel beleefd kan worden.

We beschikken over moderne faciliteiten. Met je KNLTB-pas kan je niet alleen digitaal afhangen, maar is er ook toegang tot het clubhuis en kan er (indien gewenst) ook in het clubhuis mee betaald worden. NB: In het clubhuis kan alleen nog elektronisch betaald worden. Contant geld kan niet meer worden geaccepteerd.

Via onze clubapp (voor smartphones) blijf je op de hoogte van het laatste club- en tennisnieuws, controleer je de speelmogelijkheden, reserveer je baan, schrijf je je in voor een (bar)dienst, krijg je inzage in lopende competities, kun je andere leden vinden en je persoonlijke (contact)gegevens  inzien/wijzigen. 

 

Junioren

Onze vereniging heeft een actieve jeugdcommissie die samen met de trainers en ondersteuning van ouders door het jaar heen veel jeugdactiviteiten organiseren. Zowel voor kinderen die het spel nog onder de knie moeten krijgen als de gevorderde junioren die toernooien (in de omgeving) spelen. Instappen kan op ieder niveau (vanaf 4 jaar), zowel wat betreft tennisles als competitie (vanaf 6 jaar).

En hoewel je niet direct competitie hoeft te spelen is dat wel leuk en ook aan te raden (spelplezier en bevorderen tennisspel). In tegenstelling tot vele andere sporten vindt de reguliere tenniscompetitie plaats in blokken van (max) 7 weken in het voorjaar en 7 weken in het najaar. Je kunt je ook opgeven voor of alleen de voorjaarscompetitie of alleen de najaarscompetitie. Je zit dus niet direct een heel jaar vast aan verplichtingen. 

Meer informatie voor (aankomende) jeugdleden vind je hier.

 

 

Senioren

Ook voor senioren zijn er het hele jaar door (tennis)activiteiten waaraan (vrijwillig) meegedaan kan worden. Uiteraard is er de competitie voor senioren (voor- en najaar), maar er zijn tussendoor ook (regionale)competities of clubactiviteiten (toernooien of gezellige bijeenkomsten los van het tennis) waaraan meegedaan kan worden. Niets is verplicht. Je kunt ook gewoon (beginnen met) alleen tennistraining nemen. Voor ieder wat wils. 

Voor nieuwe/beginnende leden wordt er iedere zondagochtend (van 10:00 – 11:30 uur) een racket toss georganiseerd. Ook wordt er voor hen door het jaar heen 'kennismakingsactiviteiten' georganiseerd, zoals het ‘Nieuwe Ballentoernooi’. Je leert hiermee snel andere leden kennen.

Als seniorlid dien je in beginsel twee keer per jaar (tegen korting op het lidmaatschap) een (bar)dienst te draaien. Ook dit zorgt ervoor dat je snel nieuwe mensen leert kennen. Voor nieuwe leden worden er barinstructie-avonden georganiseerd om je wegwijs te maken.

Meer informatie voor (aankomende) seniorleden vind je hier.

 

Oldstars

Ook voor wat oudere mensen (60+) die nog graag een balletje willen slaan maar niet meer zo snel ter been zijn biedt onze vereniging bewegingsmogelijkheden. Voor hen is er het Oldstars-abonnement. Een aangepaste spelvorm voor tennis om (toch) in beweging te blijven. Iedere dinsdag (m.u.v. feest- en vakantiedagen) wordt er van 10:30 uur tot 12:00 uur een tennisclinic georganiseerd. Daarvoor en daarna kan er gezellig 'koffie' worden gedronken in ons clubhuis. Voor de fanatiekelingen is er op donderdagochtend racket-toss.

Meer informatie voor (aankomende) Oldstarsleden vind je hier.

 

Aanmelden, proefles of meer informatie? 

Geïnteresseerd en wil je lid worden?

Klik hier om direct lid te worden

Je kunt natuurlijk ook vrijblijvend kennis met ons komen maken. Wellicht wil je een proefles? Vul daarvoor dan dit formulier in.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Hopelijk mogen we je snel begroeten.

 

Verenigingsgegevens

Park en clubhuis
Dorsing 1
6581 RT Malden
024-3583095

Postadres
Zwenkgras 35
6581 RK Malden

Ledenadministratie (Marcel Ummelen)

Bestuur

Wie er in het bestuur zit en wat hun aandachtsgebieden zijn kun je op de bestuurspagina nalezen.

 

Commissies

De vereniging kent diverse commissies. Welke dat zijn, wat zij doen en welke leden daarin zitting hebben kun je nalezen op de commissiepagina.

 

Trainers

Sinds jaar en dag worden onze leden in weer en wind getraind door twee deskundige trainers, te weten Peter van Andel en Aldrik Le Can.

Zij zijn te bereiken via e-mail voor vragen over uitsluitend de indeling van de lessen of afmelding/verhindering ingeval van training.

Hoewel velen het mobiele nummer van één of meerdere trainers hebben is het niet de bedoeling hen via die nummers voor algemene vragen te benaderen! Respecteer hun privacy.

Andere vragen met betrekking tot de training dienen aan de TBC voorgelegd te worden.

 

Bijzondere leden

Ereleden Jeroen Seegers, Stephan van Helmond
Leden van Verdienste Wolly Nicolasen, Bert Schijf, Francien Nicolasen† en Jan van Bergen†, Anke van den Anker