Oldstars tennis

OldStars tennis bij Tennisvereniging Malden!  

 

Op 15 augustus 2019 werd er officieel gestart met OldStars tennis met de landelijke kick-off in Oldenzaal waarbij oud-tennisheld Tom Okker de officiële aftrap gaf. Tennisvereniging Malden was er bij en geeft dit nieuwe concept in onze vereniging een plaats!

Ouderen die willen tennissen maar niet meer als een hinde over de baan gaan, kunnen bij Tennisvereniging Malden vanaf januari 2020 kennismaken met OldStars tennis.

 

Wat is Oldstars tennis?

Een aangepaste spelvorm voor tennis op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar (weer) willen bewegen op de tennisbaan.

 

 

Zie ook onderstaand informatief filmpje.

 

Praktische info

 

De clinics vinden plaats op dinsdagochtend van 10:30 tot 12:00 uur.

De clinic staat onder leiding van onze deskundige tennistrainer Aldrik Le Can, inmiddels ook landelijk “OldStar Ambassadeur”. Enkele leden van onze Projectgroep OldStars assisteren hierbij.

Inloop & koffie klaar vanaf 10:00 uur. Deelname is in de pilotfase (10 lessen: t/m medio maart) geheel gratis !

De eerste clinic/kennismaking was op dinsdag 7 januari 2020. Inmiddels ie er een deelnamegroep van zo’n 20 spelers ontstaan! Daaronder zijn zowel oud-tennissers als niet-tennissers. Naast de wekelijkse tennismomenten heeft de groep óók een OldStar-appgroep.

 

Van proef naar lidmaatschap

OldStars gaat door! De start van onze pilot (midden in de winterperiode!) is al een succes gebleken. De pilotfase is (vanwege Corona) verlengd met drie extra gratis clinics op 7, 14 en 21 juli 2020.

Vanaf augustus 2020 is Oldstars een vast programma op onze club gegoten in een speciaal lidmaatschap.

Het tennis wordt dan telkens in een cyclus van 10 lessen gegeven (op dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur). Naast deze bijeenkomsten kan er in diezelfde weken gekozen worden voor een extra speelmoment per week, zonder trainer: de rackettoss (via het “OldStar Plus lidmaatschap”). Dit vindt plaats op donderdag of vrijdag (afhankelijk van de wensen). Per cyclus van 10 weken kan er ingeschreven en betaald worden. Voor de eerste keer inschrijven is (vanwege de aanmelding bij de KNLTB) een eenmalige bijdrage verschuldigd als inschrijfkosten. Het geldende tarief kan hier worden gevonden.

De mogelijke lidmaatschappen zijn:

  1. OldStars
    Je wordt Oldstars lid van onze vereniging (Eenmalig inschrijfgeld verschuldigd). Je kunt vervolgens telkens per cyclus van 10 weken les volgen, tegen een vaste vergoeding.
  2. Oldstars Plus
    Je wordt Oldstars lid van onze vereniging (Eenmalig inschrijfgeld verschuldigd). Je kunt vervolgens telkens per cyclus van 10 weken les volgen en daarnaast in diezelfde week deelnemen aan de racktet-toss Oldstars, tegen een vaste vergoeding

Inschrijven (voor een volgende cyclus) kan door een e-mail te sturen naar Oldstars Tennisvereniging Malden of via een inschrijfformulier dat tijdens een OldStars-clinic beschikbaar is.

Vermeld naam, adres, leeftijd en of je eerder wel/niet al hebt getennist.

Kosten worden geïnd via automatische incasso.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos van Helden, projectleider Oldstars van Tennisvereniging Malden, door hem een e-mail te sturen of te bellen 06-21601343.