Senioren

Algemeen

Leden vanaf 18 jaar worden als seniorleden aangemerkt. Je wordt automatisch lid van de KNLTB (bondslid) als je lid wordt van onze vereniging.

Voor algemene informatie over het lidmaatschap klik je hier.

Competitie en toernooien

Het lidmaatschap van onze vereniging/KNLTB staat los van een deelname aan een tenniscompetitie en/of KNLTB-toernooien (alleen voor bondsleden) alsook interne toernooien. Deelname daaraan is niet verplicht (wel leuk). Houd er rekening mee dat er voor een dergelijke deelname naast de contributie voor het lidmaatschap nog een beperkte, aanvullende vergoeding verschuldigd kan zijn.

De inschrijving voor de KNLTB-competitie loopt via onze vereniging. Wil je meedoen aan toernooien, dan kun je op www.toernooi.nl toernooien zoeken en je daarvoor inschrijven.

Malden Open

Het mooiste open toernooi is toch wel het Malden Open dat jaarlijks begin juli wordt georganiseerd. Neem gauw een kijkje op de website van het toernooi of volg de ontwikkelingen via Twitter of Facebook. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van het toernooi zodat je automatisch op de hoogte wordt gebracht van alle relevante informatie.

Tennistraining

Lid zijn van Tennisvereniging Malden betekent niet dat je automatisch tennisles krijgt. Dat is uiteraard wel leuk, leerzaam en is een goede manier om andere leden te leren kennen. Het wordt dan ook zeker aangeraden. Je kunt hier meer informatie vinden voor het volgen van tennistraining of om je daarvoor aan te melden. De kosten voor de tennistraining staan vermeld bij de tarieven

Hieronder volgt een beknopte toelichting op het tennis voor senioren.

Tennis

Voor wie nog nooit heeft getennist maar graag wil beginnen, maar ook voor degene die al enige tijd tennissen is het verstandig om de spelregels door te nemen. Je kunt deze vinden op de website van de KNLTB.

Op de website van Tennismasterz kun je jouw kennis van de regels testen.

Tijdens toernooien of tijdens sommige competities kunnen afwijkende regels gelden. Dat staat altijd vermeld in de aankondiging van het toernooi of competitie.

Afwijkende regels zijn bijvoorbeeld 'het verkort spelen' en 'het compact spelen'. Omdat deze regels veel van toepassing zijn volgt hier een korte toelichting.

Verkort spelen

Met ingang van 2018 geldt Verkort Spelen voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als jeugdcompetities. De beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is (dus de derde set). Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set.

Compact spelen

Het compact spelen is gelijk aan het verkort spelen (derde set is een tie-break: wie het eerst 10 punten heeft met een verschil van 2 punten) aangevuld met de regel dat in ieder game op 40-40 (deuce/gelijk) een beslissend punt wordt gespeeld. Voor de 8&9-competitie en de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen.

Voor een nadere toelichting kun je de website van de KNLTB raadplegen.

 

Aanmelden/inschrijven

Ben je geinteresseerd geworden en wil jij je aanmelden als lid? Dat kan door het digitale aanmeldformulier op deze website volleding in te vullen en te versturen.

Alleen leden kunnen zich inschrijven voor traininglessen of KNLTB-evenementen (vanaf 6 jaar), zoals competitie en/of toernooien. Klik hieronder als je al lid bent en je wilt je:

Seniorcommissie

Voor meer informatie over het seniortennis kan contact worden opgenomen met onze seniorcommissie, ook wel De Ballenbende genoemd. 

Naast de officiele KNLTB-activiteiten worden door De Ballenbende voor onze senioren ook geregeld (tennis)activiteiten verzorgd. Voor een overzicht van de activiteiten klik je hier of raadpleeg je de Clubagenda