Training Jeugd

Training op niveau/categorie

Training is zeker voor nieuwe leden die nog niet eerder hebben getennist een prima gelegenheid om de eerste beginselen van de tennissport snel onder de knie te krijgen. En om ook snel andere jeugdleden te leren kennen binnen de club.

De jeugdleden worden voor de training ingedeeld in meerdere categorieën, te weten blauw, rood, oranje, groen en geel. Voor meer informatie over de betreffende categorieën wordt verwezen naar de algemene informatie.

Naast een regulier trainingsprogramma (1x per week 1 uur trainen) bestaat er ook de mogelijkheid van Tennis Alles-in-één-pakketten met intensievere trainingen. Er kan dan bijvoorbeeld twee keer per week worden getraind en ook zijn eventueel langere trainingen mogelijk (afhankelijk van animo). Klik hier voor alle informatie over Alles-in-één-pakketten. Vanwege de Covid-19-maatregelen en de vele onzekerheden zijn de Alles-in-één-pakketten voorlopig opgeschort.  

De algemene trainingsvoorwaarden kun je hier raadplegen.

Ga direct naar de aanmelding voor de training hieronder.

Voor jeugdleden met een Tennis Alles-in-1 pakket geldt dat zij automatisch meedoen aan de training/competitie. De frequentie ervan is afhankelijk van de het pakket wat er gekozen is. Zij kunnen door middel van het formulier wel hun verhindering/wensen doorgeven.

Lessen en trainers

De trainingen staan onder leiding van Peter van Andel en Aldrik Le Can. Peter is al jaren verbonden aan Tennisvereniging Malden en beiden zijn gecertificeerd om training te geven aan jong (vanaf 4 jaar) en oud.

Er zijn twee trainingsronden. Een zomertraining en een wintertraining.

Zomertraining

De zomertraining vangt aan eind maart/begin april en loopt door tot ongeveer medio oktober. Vanaf ongeveer begin juli tot en met eind augustus is er een zomerstop. De zomercyclus bestaat uit 20 lessen. De zomertraining wordt buiten gegeven op ons eigen tennispark (banen 7/8 of bij drukte de banen 5-8).

Onderdeel van de zomertraining voor de jeugd zijn twee wedstrijdweken. In die weken vinden geen reguliere trainingen plaats maar worden in toernooivorm wedstrijden afgewerkt om de training in de praktijk te brengen. Eén week betreft de Jeugdclubkampioenschappen: een besloten toernooi voor alleen de jeugdleden van Tennisvereneiging Malden. En één week betreft het Open Malden Jeugdtoernooi (OMJ): een toernooi dat open staat voor alle jeugdleden van de KNLTB en waar dus ook jeugdleden van tennisvereniging uit de regio aan mee doen.

De trainingstarieven voor de zomerperiode vind je hier.

Voor jeugdleden met een Tennis Alles-in-1 pakket geldt dat zij automatisch meedoen aan de training/competitie. De frequentie ervan is afhankelijk van de het pakket wat er gekozen is. Zij kunnen door middel van het formulier wel hun verhindering/wensen doorgeven. Voor de Tennis Alles-in-één-pakketten gelden afwijkende tarieven. De Alles-in-één-pakketten zijn voorlopig opgeschort.

Wintertraining

De wintertraining begint ongeveer begin november en de lessen lopen door tot ongeveer medio maart. Tijdens de kerstvakantie en Voorjaarsvakantie zijn er geen lessen. De wintercyclus bestaat uit 16 lessen. De wintertrainingen voor de jeugd vinden binnen plaats. De binnentrainingen worden gegeven in Sportcenter Lierdal (in Molenhoek).

Voor Tenniskids gelden enkele uitzonderingen. Zo kunnen Tenniskids blauw ook 8 lessen volgen, aan te vangen in november of in januari.

De trainingstarieven voor de winterperiode vind je hier.

Voor jeugdleden met een Tennis Alles-in-1 pakket geldt dat zij automatisch meedoen aan de training/competitie. De frequentie ervan is afhankelijk van de het pakket wat er gekozen is. Zij kunnen door middel van het formulier wel hun verhindering/wensen doorgeven. Voor de Tennis Alles-in-één-pakketten gelden afwijkende tarieven. De Alles-in-één-pakketten zijn voorlopig opgeschort.

Trainingsmomenten

Er kan door de week getraind worden na schooltijd tot in de vroege avond (vanaf ongeveer 16:00 - 20:00 uur). Eventueel (ter beoordeling aan de trainers) kan training op de zaterdagochtend (vanaf 9:00 - 12:00 uur) mogelijk zijn.

Bij aanmelding voor de training kan een voorkeur voor dag en tijdstip worden opgegeven. De trainers maken de indeling van de trainingsgroepen. Met de voorkeuren van leden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden, maar het zal niet altijd mogelijk zijn om aan alle wensen tegemoet te komen.

Aanmelding

Aanmelden voor de training staat alleen op voor leden van Tennisvereniging Malden. Je kunt je aanmelden voor de training door (nadat je bent ingelogd) het digitale aanmeldformulier in te vullen. Dat formulier is beschikbaar zolang de aanmelding open staat.

Voor jeugdleden met een Tennis Alles-in-1 pakket geldt dat zij automatisch meedoen aan de training/competitie. De frequentie ervan is afhankelijk van de het pakket wat er gekozen is. Zij kunnen door middel van het formulier wel hun verhindering/wensen doorgeven. De Alles-in-één-pakketten zijn voorlopig opgeschort.

Na de uiterste inzenddatum wordt begonnen met het indelen van alle cursisten, waarbij zoveel als maar mogelijk rekening wordt gehouden met de op het formulier aangegeven wensen. De indeling van de trainingsgroepen wordt ongeveer twee weken voor het ingaan van de training bekendgemaakt. De indeling kan (na login) worden geraadpleegd (zomertraining/wintertraining).

Meer informatie

Voor meer informatie over de trainingsmogelijkheden, -voorwaarden en andere algemene vragen kan contact worden opgenomen met de trainingsbegeleidingscommissie. De trainers maken de indeling van de trainingsgroepen. Indien daar vragen over zijn kan een e-mail naar de trainers worden verzonden.