Baanreservering

Afhangbord

In de hal van het clubhuis bevindt zich tegen de wand van de bestuurskamer het touchscreen van het baanreserveringssysteem (afhangbord). Via dit scherm kun je, simpel door het aanraken van de verschillende opties, een baan reserveren. Je kunt specifiek kiezen voor een van de acht tennisbanen of je kiest voor de baan die het eerst beschikbaar is. Je hebt wel jouw eigen tennispasje nodig voor het maken van een reservering.

Hier vind je een beknopte handleiding voor gebruik van het afhangbord.

 

Afhangen op afstand (clubapp)

Je kunt ook op afstand (digitaal) afhangen via de clubapp. De instructies daarvoor staan bij de verenigingsdocumenten. Klik hier om de pagina met deze documenten direct te openen.

 

Belangrijk:

Personen waarvoor een reservering is ingevoerd moeten tijdig op het tennispark aanwezig zijn, ondanks een eventuele wachttijd. Ben je niet aanwezig dan kan verzocht worden om de betreffende reservering te laten annuleren.

Mocht je al een reservering hebben ingevoerd maar gaat de tennispartij om wat voor reden dan ook niet door, vergeet dan vooral niet om de ingegeven reservering tijdig te annuleren. Een niet-tijdig geannuleerde reservering geldt als boeking. Bovendien wordt op het afhangbord automatisch de baan vrij gegeven voor het spelen door anderen.

De verdere voorwaarden die gelden (voor digitaal) afhangen zijn op dit moment als volgt:

voorwaarde waarde opmerking
     
afhangmethode Afhangbord of Clubapp Er kan weer via het afhangbord worden gereserveerd
wie mag afhangen? alle leden jeugdleden (tot 13 jaar) tot 19:00 uur
speelduur enkelspel 60 minuten  
speelduur dubbelspel (3-4 spelers) 60 minuten  
max. aantal boekingen per dag 2 tijdens avondblokken in de week 1x
max. aantal boekingen per week 14  
aantal introducees per jaar toegestaan 3 Op te geven bij reservering
aantal uren vooruit te reserveren 72 uur gerekend vanaf 8:00 uur
reserveren op afstand via clubapp mogelijk tot 30 minuten vóór aanvang  
reserveren via afhangbord direct (eerste vrije baan)  
annuleren reservering op afstand mogelijk tot 1 uur vóór aanvang  
dient reservering op afstand vóór aanvang op afhangbord (clubhuis) bevestigd te worden? ja tot aanvangsmoment kan reservering worden bevestigd

 

Baanbezetting

Er kan niet alleen op afstand een baan worden gereserveerd (of geannuleerd) maar leden kunnen ook op afstand de baanstatus of baanbezetting inzien.

Website

1: Wil je de baanbezetting inzien dan ga je naar de pagina van de baanbezetting (overzicht afhangbord). Let op: je moet hiervoor ingelogd zijn. Na het inloggen zie je in het menu een extra optie verschijnen (zie afbeelding). Klik daar op "Baanbezetting" om de gedetailleerde baanbezetting te zien.

Clubapp (smartphone)

Open de applicatie op je telefoon en ga onderin het menu naar "spelen" en klik vervolgens op het tabblad "Baan reserveren". Je ziet dan een overzicht van het baan gebruik. Tevens kun je direct een baan reserveren. Let op: het voorgaande zie je alleen indien je ingelogd bent in de app.

 

Door de week in de avonduren gelden er (voorlopig) baanblokken zodat er geen baantijd verloren gaat en iedereen zoveel mogelijk aansluitend kan spelen. De tijden van de blokken staan vooraf vast.

In het weekend en door de week overdag kan de aanvang (en daarmee eindtijd) zelf worden bepaald. De aanvangstijd wordt wel beperkt door de begintijd van een reeds bestaande, opvolgende reservering of de sluiting van de banen (minus de reguliere speeltijd).