Speelmogelijkheden beperkt (fase 5)

15 oktober 2020


Het zal niemand ontgaan zijn. Er volgen in de strijd tegen Covid-19 vanuit de overheid nieuwe maatregelen. Deze maatregelen zijn ingegaan op 14 oktober 22:00 uur en gelden in beginsel voor de komende vier weken (tot en met 11 november) maar mogelijk langer.

Opnieuw worden sportverenigingen, en dus Tennisvereniging Malden, daardoor getroffen. Maar, we kunnen blijven tennissen!

Er gelden wel (weer) wat strengere regels. We gaan er vanuit dat alle leden zich daaraan houden en elkaar helpen de regels na te leven, zodat we veilig met elkaar kunnen blijven sporten.

Voor alle duidelijkheid: er mag door senioren wel gedubbeld mag worden! Dit in tegenstelling tot wat tijdens de persconferentie op 13 oktober is gezegd. De nieuwe richtlijnen vanuit de KNLTB kun je hier nalezen.

Gevolgen/beperkingen

De gevolgen en maatregelen vanaf 14 oktober 22:00 uur zijn in detail beschreven in de mail aan alle leden en zijn terug te vinden op de website. Samengevat geldt als volgt:

-Alle KNLTB-competities voor zowel senioren als jeugd zijn per direct gestaakt

-Alle toernooiactiviteiten en evenementen voor/met senioren tot en met 11 november op ons park komen te vervallen. Dit geldt in ieder geval voor het Halloween-toernooi (ouder/kind) toernooi dat op 1 november zou plaatsvinden.

-Clubactiviteiten zoals de diverse rackettoss-groepen en Oldstarclinics kunnen tot en met 11 november doorgaan, maar daarbij geldt dat er alleen gespeeld mag worden in groepen van maximaal 4 per baan. Tussentijds en na afloop mag er niet van groep worden gewisseld. Senioren dienen te allen tijde 1,5 meter afstand te houden, ook op de baan zelf!

-Voor de trainingen vanaf donderdag 15 oktober en verder gelden voor senioren ook enkele aanpassingen. Trainen mag in groepjes van maximaal 4 cursisten per baan. Trainingsgroepen die uit 5 of meer personen bestaan worden bij aanvang door de trainer opgedeeld in groepen van maximaal 4 personen. Iedere groep krijgt een eigen baan waarop zij de gehele les blijven trainen. Cursisten mogen tussendoor en na afloop van de training niet met de andere cursisten trainen/spelen of van baan wisselen. Cursisten dienen te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar en trainer te houden.

-Voor de jeugdtrainingen verandert er niets;

-vrij spelen (ook dubbels) blijft mogelijk. Reserveren via de app is verplicht. Ook het bevestigen van het afhangen is een verplichting! Voor iedereen geldt dat zij moeten spelen met de spelers waarmee zij de baan hebben gereserveerd. Er mag niet (na afloop) met andere spelers worden gespeeld. Verlaat na het spelen direct het tennispark. Om iedereen de mogelijkheid te geven te tennissen kan er per dag/week minder vaak worden afgehangen.

-introducees/bezoekers (ouders van jeugdleden) zijn niet toegestaan. Alleen leden mogen het tennispark betreden;

Tot slot

Op een aparte pagina op de website staan alle Corona regels/maatregelen die van kracht zijn. Het Covid19-protocol op het voorgaande is aangepast. De nieuwe versie kan op de website worden gevonden.

Hoewel het voorgaande een verdere beperking van het tennissen betekent, blijft er gekeken worden naar mogelijkheden om het tennis voor iedereen op een veilige manier zo lang mogelijk beschikbaar te houden. Mogelijk volgen tussentijds wijzigingen.

We hopen dat de maatregelen een gunstig effect zullen hebben op de besmettingsgraad en we straks weer meer ruimte krijgen om te tennissen. We vragen ieders begrip voor de maatregelen en gaan er vanuit dat wij als vereniging laten zien dat wij ons steentje kunnen bijdragen.

Met vriendelijke groet,

 

Bestuur Tennisvereniging Malden

Nieuwscategorieën Corona Training Toernooi Competitie Algemeen Junioren Senioren


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen