Gevolgen lockdown

18 december 2020


Het zal niemand zijn ontgaan. De overheid heeft besloten tot vergaande maatregelen en tot en met 19 januari 9 februari 2021 een lockdown afgekondigd. Het positieve is dat het tennispark open mag blijven en er getennist mag worden. Wel mag dit slechts met 2 personen.

Omdat berichten over de precieze gevolgen vanuit de sportbond en de gemeente elkaar (opnieuw) leken tegen te spreken is er eerst om duidelijkheid gevraagd voordat er door het bestuur beslissingen zijn genomen. Vandaar dat dit bericht wat later volgt.

De gevolgen voor het tennis zijn als volgt:

Jeugd

  • Voor de jeugd hebben de nieuwe maatregelen tot gevolg dat de wintertraining buiten op het tennispark plaatsvindt. Er zijn verder geen nieuwe beperkingen.

Senioren

Voor de senioren geldt ook dat er alleen buiten gesport mag worden.

Per baan mogen slechts twee leden actief zijn (excl. trainer). Er mag niet van baan worden gewisseld. Dit heeft gevolgen voor het recreatief tennis en de wintertrainingen maar niet voor alle groepen en ook niet in gelijke mate. Zie hierna.

Recreatief tennis:

  • Dubbels zijn tot nader bericht niet toegestaan.

Rackettoss:

  • De rackettoss (voor alle dagen) kan (volgens de huidige regels voor aanmelding etc.) doorgaan, waarbij uiteraard geldt dat er alleen enkels gespeeld mogen worden.

Wintertraining:

  • Alle trainingen vinden buiten op ons tennispark plaats.
  • Voor de trainingsgroepen van 4 leden is er verder géén hinder. Er zijn steeds ten minste 2 banen beschikbaar. Bij aanvang training verdelen in groepen van maximaal 2 per baan. Er mag niet gemengd worden.
  • Voor de seniorengroepen van 5 of meer deelnemers geldt dat zij zich in overleg onderling verdelen in twee 'helften'; het ene twee-, drie of viertal de ene week /de anderen de week daarop. De trainingsgroepen zijn hier al over geïnformeerd.

De komende twee weken is er een kerst/winterstop. De trainingen vangen weer aan in de week van 4 januari 2021. In ieder geval de eerste twee trainingsweken in het nieuwe jaar gaan volgens voornoemde regels.

We vertrouwen op ieders begrip.

Het voorgaande geldt in aanvulling op de al bestaande maatregelen die ook op de website na te lezen zijn.

Nieuwscategorieën Training Algemeen Junioren Senioren Corona


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen