Bespelen banen winterperiode

07 december 2020


Hoewel er eigenlijk het hele jaar door kan worden getennist, zijn er momenten waarop het spelen gevaarlijk kan zijn of zelfs niet toegestaan is. De eerste nachtvorst is al weer een feit geweest. Een goed moment om de belangrijkste informatie kort onder de aandacht te brengen. 

Van belang: Indien de banen door vorst, sneeuw, opdooi of andere reden tijdelijk tijd niet bespeeld mogen worden, dan wordt dit op de voorpagina van de website kenbaar gemaakt. Bij een voorzienbaar langere periode zal het afhangen van de banen ook geblokkeerd zijn. De bezetting van de banen kleurt dan rood.

Er kan/mág niet worden getennist als

  • er zich een laag sneeuw op de banen bevindt; probeer nooit verse sneeuw van de baan te verwijderen. De kans op schade aan de baan is dan zeer groot.
  • sprake is van een bevroren onderlaag (van sneeuw).
  • het enkele nachten achtereen matig tot streng heeft gevroren en het dooit overdag niet of nauwelijks. De lava-onderlaag, direct onder het gras, zal bevroren zijn. Bij snelle dooi zal het lijken of de baan er perfect bij ligt, maar tennissen met die conditie veroorzaakt zeker oneffenheden in en schade aan het kunstgras oppervlak.
  • de bovenlaag van de baan er wit uitziet zal dit duiden op bevroren mist of rijp. De verraderlijke gladheid van het oppervlak geeft ernstige risico’s als er tóch op getennist wordt.
  • er (grote hoeveelheden) water op de baan (blijft) staan (na of tijdens regen). Dit kan duiden op een bevroren ondergrond of gewoon op een overvolle drainage (kort na een hoosbui).

Wees er verder bedacht op dat de lijnen en de baan buiten het speelveld bij vorst (in de ochtend en avond) verradelijk glad kunnen zijn. Dat kan ook gelden voor de looppaden en trapjes richting de banen. Een blessure is dan zo opgelopen.

Controleer bij twijfel altijd de nieuwsvoorziening op de website/app.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen