WorldTour Kids

Ben je jonger dan 13 jaar en train je met rode, oranje of groene ballen? Dan kun je je opgeven voor de Tenniskids Worldtour of groen-competitie. In principe kun je de Tenniskids-competities vergelijken met de voetbal- of hockeycompetitie: je speelt als team thuis of uit tegen verschillende teams van verschillende tennisclubs in de regio. Dit is een leuke en zeer leerzame manier om te laten zien wat je hebt geleerd tijdens de trainingen.

 

Dubbelklik hier om je direct via onze site aan te melden. Doe dat wel vóór 15 December.

 

Ouders van de 10+ kinderen hebben eerder ook al een brief ontvangen voor opgave voor de jeugdcompetitie (met gele ballen). Als je niet weet voor welk niveau je je kind het beste kunt inschrijven dan kun je dit met de trainers bespreken.

 

Voor het meedoen aan de competitie wordt een bijdrage gevraagd van 14 euro. Competitiekleding is verplicht, een wit broekje of rokje en een blauw shirt met het jeugdlogo van Tennisvereniging Malden te bestellen via de jeugdcommissie, informatie hierover volgt nog. Tevens moeten ouders van Rood en Oranje kinderen, bereid zijn tijdens de competitie te helpen met de organisatie van de thuiswedstrijden en bij Groen Competitie bereid zijn om een keer te rijden of een keer het team bij een thuiswedstrijd te begeleiden.

 

World Tour ROOD en ORANJE

  • De Rood-competitie is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. De Oranje-competitie is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar. Aangezien het niet leuk is als je alles wint, maar ook niet als je alles verliest, kan het voor sommige kinderen beter zijn om langer in Rood te spelen of juist eerder met Oranje mee te spelen.
  • Een ploeg bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Rood speelt op een rood-veld met rode ballen en Oranje speelt op ¾ veld met oranje ballen.
  • De adviestijd voor het starten van de wedstrijden is tussen 9.00 en 10.00. De wedstrijden voor de rood-teams duren 1 ½ tot 2 uur, de wedstrijden voor oranje duren gemiddeld 2 ½ uur.
  • Rood speelt doorlopend enkel-partijtjes, vooral tegen spelers van de andere clubs. De Oranje-tennissers spelen een aantal enkel- en dubbelwedstrijden tegen spelers van de andere clubs. Voor hen wordt bijgehouden of ze winnen en verliezen en wordt nagegaan welke club heeft gewonnen.

Speeltdata voor Worldtour Voorjaar 2018 zijn voor Rood en Oranje:

Periode 1:
Zondag 18 maart 2018
Zondag  25 maart 2018
Maandag 2 april 2018

(2e Paasdag)

Periode 2:
Zondag 10 juni 2018
Zondag 17 juni 2018
Zondag 24 juni 2018
Zondag 1 juli 2018

 

 

Groen-competitie

  • De Groen-competitie is bedoeld voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Jongere kinderen die al met groene ballen trainen of oudere kinderen die nog niet zo lang trainen mogen zich ook voor deze competitie inschrijven.
  • Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
  • Het team wordt ingedeeld in een poule met 6 andere teams. Op iedere speeldag speelt het team 4 enkel en 2 dubbel-partijen tegen één van deze teams.
  • De aanvangstijd van de wedstrijden zal verschillen per club. De eindtijd is afhankelijk van de lengte van de wedstrijden.

De speeldata voor Groen-competitie Voorjaar 2018 zijn:

Zondag 8 april 2018
Zondag  15 april 2018
Zondag 22 april 2018
Zondag 6 mei 2018
Zondag 13 mei 2018
Zondag 27 mei 2018
Zondag 3 juni 2018
Inhaaldagen:
Donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag
Maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag)
Zondag 10 juni
Zondag 17 juni

 

 

Bij opgave voor de competitie moet je aangeven voor welk niveau je je kind opgeeft, maar de trainers controleren of dat niveau het beste past bij je kind.

Voor de teamindeling gaan de trainers in overleg met de jeugdcommissie over de beste teamsamenstelling. We proberen met jullie voorkeur rekening te houden, maar dat is niet altijd mogelijk. Bij over- of onderinschrijving word je z.s.m. geïnformeerd.

 

Zodra de indeling bekend is, krijg je van ons een email. Mocht je niet geplaatst worden, dan word je telefonisch op de hoogte gesteld. Heb je nog vragen neem dan contact op met Diana Tax (06-29360192) of Jeroen van Bussel (06-83251740)  of  via tenniskids@tvmalden.nl

 

Doe mee!

Sportieve groet van trainers en Jeugdcommissie