Competitie Junioren

KNLTB COMPETITIE NAJAAR 2018 JUNIOREN

De voorjaarscompetitie bestaat uit 7 wedstrijddagen op zondag in april tot begin juni. Je speelt als team thuis of uit tegen teams van verschillende tennisclubs in de regio. Je kunt spelen in een jongensteam, meisjesteam of een gemengd team. Een team bestaat uit minimaal 4 personen. Op elke competitiedag speel je als team 6 wedstrijden om twee gewonnen sets.

In overleg met de trainers stelt de Jeugdcommissie de teams samen. We proberen met jullie voorkeur rekening te houden, maar dat is niet altijd mogelijk.

 • Voor het meedoen wordt een bijdrage gevraagd van 14 euro.
 • Competitiekleding is verplicht (wit rokje of short en blauw T-shirt met jeugdlogo van Tennisvereniging Malden).
 • Tevens moeten je ouders bereid zijn tijdens de competitie een keer te rijden en/of een keer het team bij een thuiswedstrijd te begeleiden.

Momenteel is de aanmelding voor de junioren gesloten. Heb je nog vragen neem dan contact op met Martijn Meijerink 06-28102198.

De competitiedagen najaar 2018 (Schrijf deze alvast in je agenda):
Zondag 16 september 2018
Zondag 23 september 2018
Zondag 30 september 2018
Zondag 7 oktober 2018
Zondag 14 oktober 2018
Zondag 21 oktober 2018
Zondag 28 oktober 2018
Inhaaldagen: 4 november, 11 november, 18 november.

Leeftijdsgrenzen junioren

Deelname aan de Najaarscompetitie 10 t/m 14 jaar is alleen mogelijk voor die spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2004 en vóór 1 januari 2009. Wel is het nog steeds mogelijk om in een 10 t/m 14 ploeg per speeldag maximaal één speler op te stellen die te oud is. Deze speler moet echter geboren zijn op of ná 1 januari 2003.

Deelname aan de Najaarscompetitie 11 t/m 17 jaar is alleen mogelijk voor die spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2001 en vóór 1 januari 2008. Wel is het nog steeds mogelijk om in een 11 t/m 17 ploeg per speeldag maximaal één speler op te stellen die geen junior is. Deze speler moet echter geboren zijn op of ná 1 januari 2000.

Kinderen tot 10 jaar kunnen zich opgeven voor Tenniskids.

Elders op deze site vind je alle informatie over de KNLTB-competitie.

 

 

WORLDTOUR KIDS!!

 

Ben je jonger dan 13 jaar en train je met rode, oranje of groene ballen? Dan kun je je opgeven voor de Tenniskids Worldtour of groen-competitie. In principe kun je de Tenniskids-competities vergelijken met de voetbal- of hockeycompetitie: je speelt als team thuis of uit tegen verschillende teams van verschillende tennisclubs in de regio. Dit is een leuke en zeer leerzame manier om te laten zien wat je hebt geleerd tijdens de trainingen.

 

Inmiddels zijn de aanmeldingen gesloten.

 

Ouders van de 10+ kinderen hebben eerder ook al een brief ontvangen voor opgave voor de jeugdcompetitie (met gele ballen). Als je niet weet voor welk niveau je je kind het beste kunt inschrijven dan kun je dit met de trainers bespreken.

 

Voor het meedoen aan de competitie wordt een bijdrage gevraagd van 14 euro. Competitiekleding is verplicht, een wit broekje of rokje en een blauw shirt met het jeugdlogo van Tennisvereniging Malden te bestellen via de jeugdcommissie, informatie hierover volgt nog. Tevens moeten ouders van Rood en Oranje kinderen, bereid zijn tijdens de competitie te helpen met de organisatie van de thuiswedstrijden en bij Groen Competitie bereid zijn om een keer te rijden of een keer het team bij een thuiswedstrijd te begeleiden.

 

World Tour ROOD en ORANJE

 • De Rood-competitie is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. De Oranje-competitie is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar. Aangezien het niet leuk is als je alles wint, maar ook niet als je alles verliest, kan het voor sommige kinderen beter zijn om langer in Rood te spelen of juist eerder met Oranje mee te spelen.
 • Een ploeg bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Rood speelt op een rood-veld met rode ballen en Oranje speelt op ¾ veld met oranje ballen.
 • De adviestijd voor het starten van de wedstrijden is tussen 9.00 en 10.00. De wedstrijden voor de rood-teams duren 1 ½ tot 2 uur, de wedstrijden voor oranje duren gemiddeld 2 ½ uur.
 • Rood speelt doorlopend enkel-partijtjes, vooral tegen spelers van de andere clubs. De Oranje-tennissers spelen een aantal enkel- en dubbelwedstrijden tegen spelers van de andere clubs. Voor hen wordt bijgehouden of ze winnen en verliezen en wordt nagegaan welke club heeft gewonnen.

Speeltdata voor Worldtour Voorjaar 2018 zijn voor Rood en Oranje:

 • 9 september
 • 16 september
 • 23 september
 • 30 september
 • 7 oktober

Groen-competitie

 • De Groen-competitie is bedoeld voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Jongere kinderen die al met groene ballen trainen of oudere kinderen die nog niet zo lang trainen mogen zich ook voor deze competitie inschrijven.
 • Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Het team wordt ingedeeld in een poule met 6 andere teams. Op iedere speeldag speelt het team 4 enkel en 2 dubbel-partijen tegen één van deze teams.
 • De aanvangstijd van de wedstrijden zal verschillen per club. De eindtijd is afhankelijk van de lengte van de wedstrijden.

De speeldata voor Groen-competitie Voorjaar 2018 zijn:

 • 16 september
 • 23 september
 • 30 september
 • 7 oktober
 • 14 oktober
 • 21 oktober
 • 28 oktober

Inhaaldagen zijn op: 4, 11 en 18 november.

Bij opgave voor de competitie moet je aangeven voor welk niveau je je kind opgeeft, maar de trainers controleren of dat niveau het beste past bij je kind.

Voor de teamindeling gaan de trainers in overleg met de jeugdcommissie over de beste teamsamenstelling. We proberen met jullie voorkeur rekening te houden, maar dat is niet altijd mogelijk. Bij over- of onderinschrijving word je z.s.m. geïnformeerd.

 

Zodra de indeling bekend is, krijg je van ons een email. Mocht je niet geplaatst worden, dan word je telefonisch op de hoogte gesteld. Heb je nog vragen neem dan contact op met Diana Tax (06-29360192) of Jeroen van Bussel (06-83251740)  of  via tenniskids@tvmalden.nl

 

Doe mee!

Sportieve groet van trainers en Jeugdcommissie